Screening 1 mei 2018

Op 1 mei was het zover. Of ik ’s morgens om half acht in Tilburg aanwezig wilde zijn. En zonder enige medicatie. De dag ervoor mocht ik om 18.00 uur mijn laatste pillen innemen.
Ik was behoorlijk stijf en onbeweeglijk, maar dat was precies de bedoeling.

De Parkinsonconsulente was heel aardig. Ze liet mij oefeningen doen met mijn handen,  balansoefeningen en geheugenopdrachtjes. Ze vertelde er bij dat ik voor iedere  oefening punten kreeg. De testen waren vrij intensief en duurden ruim twee uur. Daarna mocht ik mijn medicijnen innemen en gingen we naar beneden om koffie te drinken en wat te eten.
Om half 11 waren we weer terug en moest ik dezelfde oefeningen nogmaals doen.
Nu was het een fluitje van een cent en binnen een half uur was ik klaar.
En … hoera, ik was een geschikte patiënte voor een DBS-operatie. Ik had namelijk in mijn slechte fase 60 punten behaald en in mijn goed fase maar 18. Dat was een spectaculair verschil. Hoe minder punten je behaald, des te beter het is.
Daarna had ik nog een afspraak met de neuroloog. Dit was een kort gesprekje.
Hij bevestigde wat de Parkinsonconsulente ook al had verteld. Hij hoopte dat hij niet op vakantie zou zijn als ik geopereerd werd, maar mocht dat wel zo zijn dan was er een prima vervanger.
Een week later werd ik weer gebeld. De operatie zou plaats vinden op vrijdag 13 juli 2018.
Ik ben niet echt bijgelovig, maar vrijdag de dertiende???
Rini was op dat moment niet thuis en ik heb om wat bedenktijd gevraagd. Op de vraag waarom ik aarzelde was mijn antwoord: omdat mijn dochter twee dagen later op vakantie gaat en wij  dan een logeerhondje krijgen.
De Parkinsonconsulente was heel begrijpend en bood me nog twee andere dagen aan: 3 of 10 augustus. Maar ze vertelde erbij dat ik na de operatie toch geen honden mocht uitlaten.
Na overleg met Rini en de kinderen heb ik besloten dat 13 juli de dag van de waarheid zou worden, ondanks dat mijn oudste dochter hier helemaal niet blij mee was.

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *